Canicross

06-55718135 | info@kynolink.nl

Canicross

Workshop canicross voor beginners


Kijk in de agenda waar en wanneer deze wordt gegeven! 


Canicross, hardlopen met je hond in de natuur, als een team! Lijkt het leuk om met je hond de sport canicross te beoefenen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze workshop perfect voor jou en je hond. Daarnaast is deze workshop ook zeer geschikt als je mee wilt doen aan dogsurvivals.

Tijdens deze 3 uur durende workshop leer je de beginselen van canicross. Onderwerpen die aan bod komen: warming up voor jou en je hond, canicross technieken (er wordt een rondje van ongeveer 3 km gelopen), cooling down voor jou en je hond. Er wordt getraind op een positieve manier en vanuit ontspanning. Het gaat er om dat jij en je hond als team samenwerken! Je leert naar je hond kijken, aanwijzingen te geven aan je hond en je hond voor je uit te laten lopen. Na de workshop kan je zelf aan de slag met je hond (of kan je een cursus volgen).

Heb je geen spullen? Geen probleem, deze kan je lenen! Na afloop kan ik advies geven wat je nodig hebt om deze geweldige sport te beoefenen.

Iedereen kan meedoen aan deze workshop. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn en gezond zijn. Twijfel je hier over, neem dan even contact met me op.


De workshop wordt gegeven in het Noord hollands duinreservaat, specifieke plaats wordt bekend gemaakt op Facebook. 


Prijs: €42,50 inclusief koffie / thee, leenmateriaal. Exclusief kosten duinen (dagpas €1,80)

De groep bestaat uit maximaal 4 combinaties, zo is er voldoende ruimte voor individuele aandacht.

Wil je je opgeven, stuur dan even een mail naar info@kynolink.nl. Ook wanneer je vragen hebt mag je me een mail sturen of een pb. 

Canicross beginnerscursus


Wat leer je tijdens de beginnerscursus canicross? Je leert als eerste naar je hond kijken, wat laat hij zien, welke gangen vindt hij fijn om te lopen en hoe kan je samenwerken met je hond terwijl je achter je hond loopt. Je leert samen met je hond doseren en leert hoe je de afstanden kan opbouwen met je hond. Maar ook leer je iets over je hardlooptechniek, wat is een goede houding om aan te nemen om achter je hond te lopen. Daarnaast zijn er een aantal lessen met oefeningen gericht op de core stability van de hond. 

 

De canicross beginnerscursus begint met een theorie / praktijkles zonder hond, hierin komen de basisprincipes van het canicross naar voren, het lezen van je hond en nemen we de loopscholing door. Daarnaast vertel ik je over de uitrusting tijdens het canicross en de basis uitrusting. De theorie /praktijkles zonder hond wordt opgevolgd door 8 praktijklessen met hond van ongeveer 60 á 80 minuten. Deze zijn 1x per week, zodat je tussendoor ook zelf kan trainen. 2 praktijklessen worden gehouden op de locatie in Warmenhuizen, we gaan dan aan de slag met de corestability van de hond. 

 

De cursussen worden gegeven in groepjes van maximaal 4 combinaties. Zo is er voldoende ruimte voor individuele aandacht.

 

De locatie is het noord hollands duinreservaat (specifieke plaats zal verschillen per keer, regio Heemskerk / Castricum, de theorieles en cani - core lessen worden gegeven op de locatie van HAC de Wenge. 


De eerstvolgende cursus start op woensdag 11 september. Elke les begint om 9:30 uur. Is je hond minimaal 1 jaar oud, dan kan je mee doen met deze cursus. Je hebt een eigen uitrusting om canicross te beoefenen. 


De kosten van de cursus zijn €120,- 

Mocht je vragen hebben of je willen opgeven? Stuur me dan even een berichtje!

 
 
 
 

Privéles


Mocht je liever de canicross vaardigheden willen aanleren tijdens een privéles of meerdere privélessen, is dit natuurlijk mogelijk!


Tijd en plaats kan in overleg, waardoor een privéles flexibel in te plannen is, handig voor als je wisselende momenten kan.


Een privéles duurt ongeveer 60 minuten. De kosten zijn €50,- per les. (In overleg kan een privéles ook 90 minuten duren)


Wanneer je kiest voor meerdere lessen, kan je kiezen voor een strippenkaart. De lessen duren ongeveer 60 minuten. Er zijn 2 opties:


  • Strippenkaart 5x €230,-
  • Strippenkaart 10x €450,- 


Contact

 

 

Molenstraat 10

1502 TH Zaandam

Telefoon: 06 - 55718135

Email: info@kynolink.nl

 

Locatie

 

 

HAC de Wenge

De Wengeweg 19

1749 DA Warmenhuizen

 

Copyright © All Rights Reserved