Hersenwerk voor honden

06-55718135 | info@kynolink.nl

HERSENWERK VOOR HONDEN

Hersenwerk voor honden

 

Alle honden, groot of klein, kortharig of langharig, puntoren of hangende oren, zijn gefokt met een doel. Kijk maar eens naar je eigen hond, waar is hij voor gefokt? Misschien is hij door de fokker niet voor dit doel gefokt, kijk dan eens naar de oorsprong van de hond. Waar werd de hond vroeger voor gebruikt? Een podenco wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de jacht, een pyreneese berghond wordt gefokt om de kudde te bewaken. Zo is elk ras gemaakt voor een Doel. Kijk nu eens waarvoor jij je hond in huis hebt gehaald. Vaak nemen we een hond in huis voor de gezelschap, voor een maatje, om lekker te knuffelen. De vaardigheden waarvoor de hond gefokt is, worden niet onderhouden, doen we vaak niets mee. Terwijl de hond juist graag iets doet!

 

Nu hoor ik je denken, maar ik ga toch elke dag een uur naar het bos? Daar kan hij lekker rennen en spelen met andere honden. Top! Blijf dit zeker doen. Er is alleen een verschil tussen fysiek stimuleren en mentaal stimuleren van een hond. Wanneer een hond lekker rent en speelt is hij fysiek bezig, maar het mentale deel wordt niet gestimuleerd.

 

En juist dat is zo leuk, om ook je hond mentaal uit te dagen!

 

Een vorm van mentaal stimuleren van je hond is het Aanbieden van hersenwerk. Hersenwerk is dat de hond gecontroleerd op zoek gaat naar een beloning en dit doet op zijn eigen manier. Op deze manier gaat hij ontdekken en bedenken hoe hij zijn beloning kan bemachtigen. De beloning kan iets lekkers zijn, maar ook zijn favoriete speeltje. Het materiaal wat je gebruikt bij hersenwerk is heel divers, eigenlijk kan je alles inzetten met hersenwerk.

 

Wanneer je hersenwerk inzet, zal het ontspanning brengen bij je hond en het mentaal stimuleren.

Maar naast dit brengt het je hond nog meer!

 

 • Hersenwerk stimuleert de zintuigen
 • Het maakt creatief
 • Hersenwerk = Samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen baas en hond
 • Het geeft afleiding in spannende situaties
 • Hersenwerk helpt oudere honden fit te blijven
 • Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
 • Het helpt honden om te leren focussen
 • Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
 • Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt
 • Het geeft inzicht in het gedrag van de hond
 • Hersenwerk biedt ondersteuning bij gedrags- en opvoedingsadvies

 

Juist bij honden die herplaatst zijn, zet ik veel hersenwerk in. Het zelfvertrouwen groeit van de hond en het versterkt de band tussen hond en eigenaar wanneer het goed wordt ingezet. Ook leert de eigenaar te kijken naar de hond en leert de hond lezen’. Hersenwerk kan ingezet worden om gespannen honden meer te laten ontspannen, maar ook om honden hun hersens te laten kraken.

 

Wil je meer weten over hersenwerk voor honden. Kijk eens op de website: www.hersenwerkvoorhonden.nl

 

Een privéles hersenwerk duurt een uur, in dit uur leer je de beginselen van hersenwerk met je hond. De kosten zijn €45,-

 

Je kan ook kiezen voor een korte privé cursus hersenwerk, deze korte cursus bestaat uit 3 lessen van 3 kwartier. In deze cursus wordt dieper in gegaan over hersenwerk en hoe je dit goed kan inzetten bij jou hond. De cursus is op maat en er wordt geen gebruik gemaakt van een vast lesplan. De kosten zijn €85,- voor de cursus.


De lessen worden kunnen aan huis worden gegeven, maar ook op de locatie in Warmenhuizen. 

Mocht je vragen hebben over privéles of je opgeven? Stuur me dan even een berichtje!

 
 
 
 

Contact

 

 

Molenstraat 10

1502 TH Zaandam

Telefoon: 06 - 55718135

Email: info@kynolink.nl

 

Locatie

 

 

HAC de Wenge

De Wengeweg 19

1749 DA Warmenhuizen

 

Copyright © All Rights Reserved