Canicross

06-55718135 | info@kynolink.nl

CANICROSS

Wat is Canicross?


Canicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen  met je hond als team het parcours aflegt. Met canicross loopt de hond voor je uit met spanning op de lijn en geef jij aanwijzingen aan je hond. Het is goed voor de relatie met je hond en het is goed voor de conditie van jou en van je hond! 


Canicross wordt beoefend op onverharde ondergrond, zoals bos of duin. Overal waar jij en je hond (aangelijnd) mogen komen, kan je de sport uitvoeren. 


Wat heb je nodig?


Om canicross te kunnen beoefenen heb je een hond nodig. Het is fijn om je eigen hond hier voor te gebruiken, omdat je met hem al een band met hem hebt en hij je kent. Je hond moet minimaal een jaar oud zijn en gezond zijn. Niet elke hond is geschikt voor canicross, het is goed om van te voren te bekijken of jou hond hier geschikt voor is. Mocht je hier vragen over hebben, mag je deze altijd aan me stellen.


Daarnaast heb je een goed harnas voor je hond nodig. Dit tuig is speciaal ontwikkeld voor canicross. Vanaf het harnas naar de hardloper zit een elastische lijn van ongeveer 1,9 meter. Deze zit aan de andere kant vast aan de hardloper. De hardloper draagt een heupgordel, waardoor de druk bij de hardloper ook goed wordt verdeeld over de heupen / billen.  


Ik raad goede hardloopschoenen of trailschoenen aan.


Wedstrijden.


In Nederland en België worden regelmatig canicross wedstrijden georganiseerd. Je hoeft om mee te doen aan wedstrijden niet lid te zijn van een bepaalde vereniging of organisatie. 


Wil je wedstrijden lopen, dan is het belangrijk dat je goed getraind bent samen met je hond. Daarnaast is het belangrijk dat je goed naar je hond kijkt of hij een wedstrijd aan kan. Lees van te voren goed het wedstrijdregelement door en zorg dat je weet waar je hond voor ingeënt moet zijn. 


Meer informatie...


Wil je meer weten over canicross, het materiaal of artikelen over dit onderwerp lezen? Kijk dan eens op de website van Rundog. Rundog levert materiaal voor canicross, bikejoring en stepjoring. Daarnaast geven ze zeer veel informatie en advies over de sport en alles wat daar bij komt kijken! 


Ontstaan van Canicross.


Canicross is ontstaan vanuit de sledehondensport. In de sledehondensport trekt een hond of een team honden een slede voort, voornamelijk in de sneeuw. Omdat er niet overal sneeuw ligt, zijn er alternatieven bedacht, zoals canicross en bikejoring. 


Materiaal.


Wanneer je wilt gaan canicrossen is goed en degelijk materiaal aan te schaffen. Voor je hond, maar ook voor jezelf. Vaak is het even een uitgave, maar je kan er jaren plezier van hebben! Met een goede uitrusting heb je het minste kans op blessures, bij jezelf, maar ook zeker bij je hond!


Het materiaal kan tegenwoordig veel op internet gekocht worden, maar geen hond is hetzelfde! Daarom adviseer ik om naar een winkel te gaan of stand op een wedstrijd / evenement om te passen. 


Geinteresseerd?


Kynolink biedt verschillende workshops, cursussen en privélessen aan. Er is een ruim aanbod, daarom is er altijd wel iets wat bij jou en je hond past! Wil je meer weten over het aanbod? Kijk dan hier!

Contact

 

 

Molenstraat 10

1502 TH Zaandam

Telefoon: 06 - 55718135

Email: info@kynolink.nl

 

Locatie

 

 

HAC de Wenge

De Wengeweg 19

1749 DA Warmenhuizen

 

Copyright © All Rights Reserved