Canicross

06-55718135 | info@kynolink.nl

Canicross

Canicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen  met je hond als team het parcours aflegt. Met canicross loopt de hond voor je uit met spanning op de lijn en geef jij aanwijzingen aan je hond. Het is goed voor de relatie met je hond en het is goed voor de conditie van jou en van je hond! 

Canicross wordt beoefend op onverharde ondergrond, zoals bos of duin. Overal waar jij en je hond (aangelijnd) mogen komen, kan je de sport uitvoeren. 

 

Wat heb je nodig?

Om canicross te kunnen beoefenen heb je een hond nodig. Het is fijn om je eigen hond hier voor te gebruiken, omdat je met hem al een band met hem hebt en hij je kent. Je hond moet minimaal een jaar oud zijn en gezond zijn. Niet elke hond is geschikt voor canicross, het is goed om van te voren te bekijken of jou hond hier geschikt voor is. Mocht je hier vragen over hebben, mag je deze altijd aan me stellen.


Daarnaast heb je een goed harnas voor je hond nodig. Dit tuig is speciaal ontwikkeld voor canicross. Vanaf het harnas naar de hardloper zit een elastische lijn van ongeveer 1,9 meter. Deze zit aan de andere kant vast aan de hardloper. De hardloper draagt een heupgordel, waardoor de druk bij de hardloper ook goed wordt verdeeld over de heupen / billen.  

Ik raad goede hardloopschoenen of trailschoenen aan.

 

Materiaal.

Wanneer je wilt gaan canicrossen is goed en degelijk materiaal aan te schaffen. Voor je hond, maar ook voor jezelf. Vaak is het even een uitgave, maar je kan er jaren plezier van hebben! Met een goede uitrusting heb je het minste kans op blessures, bij jezelf, maar ook zeker bij je hond!


Het materiaal kan tegenwoordig veel op internet gekocht worden, maar geen hond is hetzelfde! Daarom adviseer ik om naar een winkel te gaan of stand op een wedstrijd / evenement om te passen. (Kynolink heeft ook een passervice)


Er worden ook workshops voor beginners gegeven, meer informatie vind je hier.

Canicross beginnerscursus

 

Wat leer je tijdens de beginnerscursus canicross? Je leert als eerste naar je hond kijken, wat laat hij zien, welke gangen vindt hij fijn om te lopen en hoe kan je samenwerken met je hond terwijl je achter je hond loopt. Je leert samen met je hond doseren en leert hoe je de afstanden kan opbouwen met je hond. Daarnaast leer je de commando's die je kan gebruiken tijdens canicross. Maar ook leer je iets over je hardlooptechniek, wat is een goede houding om aan te nemen om achter je hond te lopen. Daarnaast is er een les ingericht met oefeningen gericht op de core stability van de hond. 

 

Voor welke hond geschikt

De workshop canicross is geschikt voor elke gezonde hond vanaf 1 jaar. (kortneuzen, zoals de mopshond, en honden met korte pootjes, zoals de teckel, zijn niet geschikt voor deze cursus. Twijfel je of het geschikt is voor je hond, neem contact met me op.)

Daarnaast heb je een eigen geschikte uitrusting om canicross te beoefenen. (ik heb leenmateriaal tijdens de lessen, dit kan niet mee worden genomen naar huis)

 

Opzet cursus

De canicross beginnerscursus begint met een theorie / praktijkles zonder hond, hierin komen de basisprincipes van het canicross naar voren, het lezen van je hond en nemen we de loopscholing door. Daarnaast vertel ik je over de uitrusting tijdens het canicross en de basis uitrusting. De theorie /praktijkles zonder hond wordt opgevolgd door 7 praktijklessen met hond van ongeveer 60 á 80 minuten. Deze zijn 1x per week, zodat je tussendoor ook zelf kan trainen.  


De cursussen worden gegeven in groepjes van maximaal 4 combinaties. Zo is er voldoende ruimte voor individuele aandacht.

 

Kosten cursus

De kosten van de cursus zijn €120,-

 

Wanneer

De cursus wordt regelmatig aangeboden. De komende cursussen die gepland staan:

  • Start vrijdag 18 september (data: 18 sep, 25 sep, 2 okt, 9 okt, 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov)
  • Start zaterdag 3 oktober (data: 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov)


Locatie 

De locatie is het noord hollands duinreservaat.


Aanmelden

Wanneer u zich wilt aanmelden voor de beginnerscursus, kunt u telefonisch contact opnemen of het inschrijfformulier invullen op de website. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Contact

 


 Zandvaart 78

1764 NT Breezand

Telefoon: 06 - 55718135

Email: info@kynolink.nl

 

Locatie

 

 

HAC de Wenge

De Wengeweg 19

1749 DA Warmenhuizen

 

Copyright © All Rights Reserved