Hoopers

06-55718135 | info@kynolink.nl

Hoopers

Hoopers is een vrij nieuwe hondensport in Nederland. Het is in Amerika ontwikkeld voor honden die niet mee konden doen met agility (behendigheid), omdat ze te jong zijn, te oud zijn of de lichamelijke belasting niet aan konden.


Het doel is dat de hond zelfstandig een parcour loopt, waarbij de eigenaar op 1 plek blijft staan. De eigenaar stuurt de hond op stem en handaanwijzingen over het parcours. 


Bij hoopers maak je gebruik van verschillende hindernissen: Hoopers, de halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt. Tunnels, waar de hond doorheen loopt. En tonnen, waar de hond omheen loopt. Wanneer je deze hindernissen aanleert bij de hond, kan je een parcours maken om deze de hond te laten lopen. De eigenaar blijft op 1 plek staan, waardoor de hond goed moet luisteren naar de verbale en kijken naar de nonverbale aanwijzingen. Hierdoor wordt van de hond en eigenaar veel denkwerk verwacht, waardoor dit naast een fysieke sport, ook een mentals sport is.  


Doordat hoopers aangepaste hindernissen heeft, is dit geschikt voor een brede doelgroep. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen dit goed uitvoeren, doordat de eigenaar op 1 plek blijft staan. Door de geschikte hindernissen is dit voor bijna alle honden geschikt.


Hoopers is goed te combineren met andere sporten. 

Voor welke hond is hoopers geschikt

De hooperslessen zijn geschikt voor honden vanaf 6 maanden.


Opzet lessen

De cursus duurt 5 lessen.


De lessen duren 30 minuten. 


Kosten cursus

De cursus kost €100,-

 

Wanneer

Doordat de lessen individueel zijn, is er op verschillende dagdelen in de week plaats om te starten. Er kan ook altijd gestart worden en er is geen wachtlijst.


Locatie

De cursus wordt gegeven op locatie HAC de Wenge in Warmenhuizen.


Aanmelden

Wanneer u zich wilt aanmelden voor de detectielessen, kunt u telefonisch contact opnemen of het inschrijfformulier invullen op de website. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Contact

 


 Zandvaart 78

1764 NT Breezand

Telefoon: 06 - 55718135

Email: info@kynolink.nl

 

Locatie

 

 

HAC de Wenge

De Wengeweg 19

1749 DA Warmenhuizen

 

Copyright © All Rights Reserved